Karim74's Weblog

my articles

BUDGET DAY SPECIAL EXPECTATIONS….. ↗TAX STRUCTURE IN INDIA

➿➿➿➿➿➿➿

☑ 1) What r u doing?
Ans. : Business
Tax : PAY PROFESSIONAL TAX!

☑ 2) What r u doing in Business?
Ans. : Selling the Goods.
Tax : PAY SALES TAX!

☑3) From where r u getting Goods?
Ans. : From other Area / State / Abroad.
Tax : PAY CENTRAL SALES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI AND NOW LBT & LPT!

☑ 4) What r u getting in Selling Goods?
Ans. : Profit
Tax : PAY INCOME TAX!

How do you distribute profit ?
Ans. : By way of dividend
Tax : Pay DIVIDEND DISTRIBUTION TAX!

☑ 5) Where r u Manufacturing the Goods?
Ans. : Factory
Tax : PAY EXCISE DUTY!

☑ 6) Do u have Office / Warehouse / Factory?
Ans. : Yes
Tax : PAY MUNICIPAL & FIRE TAX!

☑7) Do you have Staff?
Ans. : Yes
Tax : PAY STAFFS PROFESSIONAL TAX!

☑ 8) Doing business in Millions?
Ans. : Yes
Tax : PAY TURNOVER TAX!
Ans. : No
Tax : Then pay MINIMUM ALTERNATE TAX (MAT)

☑ 9) R u taking out over 25,000 Cash from Bank?
Ans. : Yes, for Salary
Tax : PAY CASH HANDLING TAX!

☑ 10) Where r u lodging your client?
Ans. : Hotel
Tax : PAY LUXURY TAX!

☑11) R u going Out of Station for Business?
Ans. : Yes
Tax : PAY FRINGE BENEFIT TAX!

☑12) Hav u taken or given any Service/s?
Ans. : Yes
Tax : PAY SERVICE TAX!

☑ 13) How come u got such a Big Amount?
Ans. : Gift on Birthday
Tax : PAY GIFT TAX!

☑ 14) Do u have any Wealth?
Ans. : Yes
Tax : PAY WEALTH TAX!

☑ 15) To reduce tension, for entertainment, where are you going?
Ans. : Cinema or Resort
Tax : PAY ENTERTAINMENT TAX!

☑ 16) Hav u purchased House?
Ans. : Yes
Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE!

☑17) How u Travel?
Ans: Bus
Tax : PAY SURCHARGE!

☑18) Any Additional Tax?
Ans. : Yes
Tax : PAY EDUCATION CESS, SECONDARY & HIGHER EDUCATION CESS & SURCHARGE ON ALL THE CENTRAL GOVT. TAXES !!!

☑ 19) Delayed any time Paying Any Tax?
Ans. : Yes
Tax : PAY INTEREST & PENALTY!

☑20) Do you want growth of India.?
Ans. : Of course, Yes
Tax : Then pay ELECTRICITY TAX, WATER TAX, ROAD TAX, ETC. ETC.

☑21) INDIAN : Can I die now?
Ans. : Wait we are about to launch the FUNERAL TAX!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: